Контактна особа: ТНТУ
Номінація: Інноваційний виробничий проект
Короткий опис проекту (ідеї): На основі аналізу виробництва меду і бджолопродуктів, запропоновано розширити діапазон їх використання у виготовленні гігієнічно-профілактичної жувальної гумки (подушечок) у гігієнічно-профілактичних цілях. Розроблено алгоритм організації заготівлі та переробки сировини. На відміну від жувальної гумки, яка містить гумову основу та хімічні смакові компоненти (натрію, хлориду, олігомери і вінілацетат), пропонується використання бджолопродукціїї: мед, віск, прополіс, маточне молочко.
Ідею розроблено та обгрунтовано за рахунок власних зусиль та інтелектуальних ресурсів кафедри. Про ідею в електронному варіанті інформовано кондитерську корпорацію «Рошен».
Переваги проекту: Використання натуральної сировини
Ринок та споживачі: Підприємства з виготовленння кондиторських виробів